3D Scanning

Virtual Manufacturing har mångårig erfarenhet av 3D Scanning och vi hjälper industriföretag över hela världen att kartlägga sina produktionsanläggningar. Med hjälp av 3D Scanning får du tillgång till din fabrik var du än befinner dig i världen och resultatet kan användas för att uppdatera 2D/3D layouter av enskilda stationer eller hela byggnader.

3D Scanningen genererar ett punktmoln med tillhörande 360-bilder som kan navigeras direkt i webbläsaren av vem som helst i organisationen. Punktmolnet skapar möjlighet att kunna se och mäta höjden i lokalen, portar, ventilationsrör, utrustning och maskiner. Punktmolnet kan också användas för att skapa CAD-modeller av nuvarande maskiner och byggnader.

Vi hjälper företag med planering av nya produktionsliner, fabriker och logistikanläggningar i en tredimensionell miljö för att undvika överaskningar och upptäcka problem i ett tidigt skede. 3D Scanning är det billigaste och enklaste sättet att genomföra förändringar i produktionen och det används även som grund för att skapa en Digital Tvilling.

Typiska arbetsuppgifter vi kan hjälpa till med:

  • 3D scanning som ligger till grund för layout- och förändringsarbete.
  • Kompletta 2D/3D layouter av hela fabriker eller enskilda produktionsceller/installationer.
  • Verifiering av befintlig layout och/eller av utrustningsinstallationer.
  • Tillgång till fabriken genom punktmoln och 360-bilder i webbläsaren.
  • Skapa en Digital Tvilling enligt Virtual Manufacturings eget koncept ”Virtual Twin”.

Stories