Robotics & Automation

Virtual Manufacturing erbjuder inom affärsområdet Robotics & Automation hjälp att genomföra projekt inom utveckling av automationsprocesser.

Vårt arbete stödjer olika former av automationsprocesser, från enstaka robotceller till kompletta robotliner. Vi har en gedigen erfarenhet inom svetsning, lackering, vattenskärning och limning/tätning.


Robotsimulering & OLP

Dimensionering av robotar och deras omgivning kan göras mycket noggrant med hjälp av simulering. Genomföra tester, kollisionsdetektering och cykeltidsutvärdering bidrar till att säkerställa en perfekt layout och dimensionering av utrustningen.

Läs mer

 

Verktygskonstruktion

Fixturer, gripdon och andra verktyg är skräddarsydda för varje station för att framgångsrikt utföra de åtgärder som krävs för att slutföra de processer som tilldelats den stationen.

Läs mer

 

2D/3D Layout

När ny utrustning installeras är det alltid viktigt att visualisera målet för teamet och utesluta alla eventuella missförstånd.

Läs mer

 

Virtual Commissioning

Baserat på den komplett virtuell modell av din produktionslinje, kan du felsöka och finjustera din fysiska PLC och dess styrlogik.

Läs mer

 

Robotlyftet

Är ni ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla er tillverkning mot högre grad av automatisering eller robotisering? Då kan ni söka ekonomiskt stöd i form av automationscheckar för att ta in extern kompetens för att få hjälp att utveckla ert arbete med detta.

Läs mer

 

Mer information

Kontaktpersoner för det här affärsområdet

Stories