Virtual Manufacturing Labs

Virtual Manufacturing Labs driver och genomför spännande projekt som ligger i framkant inom produktionsteknisk utveckling, digitalisering och Industri 4.0.

Områden vi brinner speciellt för är Virtual- och Augumented Reality, Digital Twin, Tracking, Human-Machine Interface och Kollaborativa Robotar.

Gruppen har en gedigen erfarenhet inom tillverkningsindustrin och teknikutveckling. Vi arbetar för att driva digitaliseringen inom svensk industri framåt och hitta nya tekniker som kan hjälpa våra kunder att utveckla sin verksamhet.


Tracking & Sensor System

Möjligheten att använda trackingsystem för att följa resurser och material i produktionsprocesserna skapar bättre underlag för att ta korrekta besult.

Läs mer

 

Virtual Reality

Vår erfarenhet med Virtual Reality går tillbaka till slutet av 90-talet. På den tiden användes dator av modell SGI Onyx2 och headsetet hade en upplösning på 263 x 230 pixlar per öga.

Läs mer

 

AGV - Automated Guided Vehicles

En AIV är den nya generationen av AGV-lösningar som börjat komma fram på marknaden. Den stora skillnaden mellan en AGV och en AIV är hur de navigerar genom en fabrik.

Läs mer

 

Arkite - visuella arbetsinstruktioner

Arkite HIM förvandlar arbetsstationer till en digital och interaktiv miljö. Det är den optimala teknologin för operatörsguidning. Visuella arbetsinstruktioner är vägen att ta för att eliminera fel i produktionen. HIM ger operatören monterings- och packningsinstruktioner i realtid genom Augmented Reality och varnar interaktivt för eventuella fel. Den smarta sensorn känner av om ett moment är utfört enligt instruktion och säkerställer på så vis att rätt uppgifter är slutförda. Detta förhindrar mänskliga fel i montering, packning, kittning mm.

Läs mer

 

Mevisio - digitala pulstavlor

Med MEVISIO sker visualisering med hjälp av digitala pulstavlor som underlättar för samarbete för olika typer av team. Tavlorna är utformade så att de ska kännas intuitiva och inbjudande att använda. MEVISIO är från grunden utvecklad för att fungera bra på Touch-baserade enheter såsom stora pekskärmar och surfplattor. Du kan träffa ditt team vid en stor pekskärm och ha ett effektivt pulsmöte. Samtidgt kan du ta med dig tavlan när du reser, och koppla upp dig och jobba i tavlan samtidigt som de andra i teamet och se uppdateringar direkt.

Läs mer

 

Mer information

Kontaktpersoner för det här affärsområdet

Stories