Öka lönsamheten med OLP - Offline-programmering

Våra Kunder satsar på automatisering för att öka konkurrenskraften inom kostnad, kvalitet och flexibilitet. När investeringarna går upp ökar risken. Noggrann planering, definiering och verifiering av din automatiserade produktionsutrustning är viktiga aktiviteter för att undvika överraskningar och dra störst nytta av din investering. Inom Robotics & Automation har vi samlat ett team för att hantera och stödja alla former av automationsprocesser, från enstaka robotceller till kompletta robotliner. Vi har en gedigen erfarenhet inom tillverkningsprocesser som svetsning, lackering, hantering, vattenskärning, tätning m.m. 

 

Typiska arbetsuppgifter vi kan hjälpa till med

Offline/Online-programmering

• Verktygskonstruktion

• PLC-verifiering

• Kollisionsdetektering

• Cykeltidsoptimering

 

Styrkor med offlineprogrammering

• Snabbare inkörning -> Låt roboten producera

• Inga överraskningar under inkörning

• Bättre kvalitet på programmet

-> Bättre kvalitet på slutprodukten

 

 

Exempel på genomförda projekt

 

BMW, optimering av ABB robot för vattenskärning

 

Husqvarna, framtagning av koncept på robotcell

 

Ålö, programmering av Motoman bågsvetsningsrobotar

 

Resultat: 
Optimerade program för vattenskärning av kompositdetaljer i KMT celler. Två skärrobotar och två hanteringsrobotar med kommunikation mellan dessa.

Resultat:
Koncept på robotstation som klarar av att svetsa de tänkta produkter.

Resultat:

Färdiga program för två robotar som arbetar parallellt i samma cell. Programmering av kommunikation mellan robotarna, samt kollisionsfria banor.

 

Robotgruppen

 

Vi är Nordens största robotsimuleringsgrupp och har olika branscherfarenhet att erbjuda. Tillsammans med 12 andra ingår vi i affärsområdet Robotics & Automation. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa er att komma igång med att optimera er automatiserade produktion.

 

Mail: R&A@virtual.se  Tel: 031-26 55 44

 
 

Virtual Manufacturing Sweden AB

 

Virtual Manufacturing är en leverantör av leanbaserade produktionsutvecklingstjänster. Vi tror på, och är beredda att ta oss an utmaningen, att knyta samman teknik, metoder och hårt arbete runt omkring produktionsutveckling för att uppnå resultat. Detta görs både i en virtuell och fysisk värld, innan och efter produktionsstart. I projekt förverkligar vi dagligen våra egna och kunders drömmar. Vi vet hur vi tillsammans med våra kunder skapar värde. Virtual manufacturing ska vara den naturliga, mest innovativa partnern inom modern produktionsutveckling. Kompetens, kvalitet och långsiktigt hållbart engagemang är våra ledstjärnor. Med hjälp av nya angrepps- och synsätt hjälper vi ledande företag inom tillverkningsindustrin nå ”operational excellence” snabbare. Välkomna att tillsammans med oss skapa värde i din produktion

"The Virtual Way"