Programera och verifiera robotprogrammet offline utan att störa eller stoppa pågående produktion

Våra Kunder satsar på automatisering för att öka konkurrenskraften inom kostnad, kvalitet och flexibilitet. När investeringarna går upp ökar risken. Noggrann planering, definiering och verifiering av din automatiserade produktionsutrustning är viktiga aktiviteter för att undvika överraskningar och dra störst nytta av din investering. Inom Robotics & Automation har vi samlat ett team för att hantera och stödja alla former av automationsprocesser, från enstaka robotceller till kompletta robotliner. Vi har en gedigen erfarenhet inom tillverkningsprocesser som svetsning, lackering, hantering, vattenskärning, tätning m.m.

Typiska arbetsuppgifter vi kan hjälpa till med

 • Offline/Online-programmering
• Verktygskonstruktion
• PLC-verifiering
• Kollisionsdetektering
• Cykeltidsoptimering
• Driftsättning/Inkörning


Styrkor med offlineprogrammering 

• Snabbare inkörning -> Låt roboten producera
• Inga överraskningar under inkörning
• Bättre kvalitet på programmet
   -> Bättre kvalitet på slutprodukten


 

Exempel på genomförda projekt


BMW, optimering av ABB robot för vattenskärning

Resultat:
Optimerade program för vattenskärning av kompositdetaljer i KMT celler. Två skärrobotar och två hanterringsrobotar med komunikation mellan dessa.

Husqvarna, framtagning av koncept på robotcell


Resultat:
Koncept på robotstation som klarar av att svetsa de tänkta produkter.

Ålö, programmering av Motoman bågsvetsningsrobotar

 
Resultat:
Färdiga program för två robotar som arbetar parallellt i samma cell. Programmering av kommunikation mellan robotarna, samt kollisionsfria banor.

Robotgruppen

Vi är Nordens största robotsimuleringsgrupp och har olika branscherfarenhet att erbjuda. Tillsammans med 12 andra ingår vi i affärsområdet Robotics & Automation. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa er att komma igång med att optimera er automatiserade produktion.

Mail: R&A@virtual.se

Tel: 031-26 55 44

 

Virtual Manufacturing Sweden AB

Virtual Manufacturing är en leverantör av leanbaserade produktionsutvecklingstjänster. Vi tror på, och är beredda att ta oss an utmaningen, att knyta samman teknik, metoder och hårt arbete runt omkring produktionsutveckling för att uppnå resultat. Detta görs både i en virtuell och fysisk värld, innan och efter produktionsstart. I projekt förverkligar vi dagligen våra egna och kunders drömmar. Vi vet hur vi tillsammans med våra kunder skapar värde. Välkomna att tillsammans med oss skapa värde i din produktion "The Virtual Way".

Kontakta oss
tel 031-26 55 44

Virtual Manufacturing Sweden AB, Fabriksgatan 21, 412 50 Göteborg.

Vi finns i: Göteborg - Gnosjö - Linköping - Köping - Oskarshamn - Malysia - Århus

läs mer på www.virtual.se
mail: info@virtual.se